כמה זמן יכול להמשך החום?

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים - הלל יפה

11/12/2009 | 07:57 | מאת: לורי

בני בן החצי שנה העלה חום בגיל 3 חודשים,ובגיל 4 חודשים קיבל תוצאה חיובית למחלת הנשיקה (שכבר הסתיימה וצוין"מחוסן") ןcmv פעיל. בדיקות תפקודי הכבד שעשה לפני 3 שבועות חזרו כמעט בנורמה. הכבד והטחול כבר לא מאוד מוגדלים. ובכל זאת, בכל יום מגיע החום שלו בשעות הבוקר עד 38.0, ובשעות הערב עד 38.2.לפני כמה ימים היה גם פיק של 38.8. האם נורמאלי שהחום ימשך זמן רב כל כך? האם יש לבצע בדיקות נוספות? האם מסוכן בשביל תינוק להיות חצי מחייו על חום? והאם נכונה הקביעה של רופאת היישוב הקהילתי בו אני גרה כי כל עוד יש לו חום הוא מדבק, ולכן יש לחכות עד סיום מלא של החום בטרם מחזירים אותו לפעוטון?

11/12/2009 | 17:06 | מאת: לורי

עוד דבר ששכחתי, אחד הדברים המוזרים הוא שכאשר הוא נרדם, אפילו לכמה דקות, החום יורד לחלוטין (מתחת ל 37 בדרך כלל) וחוזר כחצי שעה בערך לאחר שהתעורר... זה סטנדרטי?

מחלה הנשיקה בהחלט יכולה לגרום למחלת חום ממושכת . האם החום רציף יומיום מאז אבחנתו או שהיו הפוגות. קשה להניח שהחום ממחלת הנשיקה נמשך מעבר ל3 שבועות. הייתי מבררת סיבות נוספות לחום כגון מחלה וירלית אחרת. הנחת ההדבקה בעת חום במחלת הנשיקה איננה חד משמעית - החום לעיתים נובע לא מעצם קיום הוירוס אלא יותר מעוררות מערכת החיסון.

05/07/2014 | 16:38 | מאת: יונה רוזנברג

האם תקין שבמחלת הנשיקה יימשך חום גבוה מעל לשבועיים?

מנהלי פורום רפואת ילדים - הלל יפה