ריור מוגזם

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים - הלל יפה

29/11/2009 | 11:34 | מאת: לימור

שלום רב. בני בן שנתיים והוא מרייר בצורה מוגזמת,למרות שיש לו את כל השיניים בפה (אני מחליפה לו כ-3-4 חולצות ביום). האם התופעה היא נורמלית ותיפסק מאליה,וממה היא נובעת? בתודה רבה מראש.

30/11/2009 | 10:47 | מאת: שרונה

שלום תבדקי שלא מדובר באפטות (פצעים בפה) כי זה בדיוק מה שאני עוברת היום עם בני. רוק בלי סוף,קשיים באכילה,הוא נודניק וזה לא קשור לשיניים אלא לאפטות. סתם עצה.

ללימור , ריור נובע מגרויים שונים בחלל הפה , יתכן כפי ששרונה אמרה , אפטות , או גרוי של בלוטות הרוק מסיבות אחרות. ישנם מצבי ריור מוגזם הנובעים מגרוי נוירולוגי של בלוטות הרוק ובהחלט קשור בגיל - תופעה אשר חולפת לחלוטין עם הגדילה. בכל אופן כדאי לבדוק את חלל הפה.

מנהלי פורום רפואת ילדים - הלל יפה