חום

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים - הלל יפה

18/11/2009 | 00:17 | מאת: ענבר

שלום רב. בני בן 11 חודשים, חלה לראשונה לפני שבוע למשך יומיים וחצי. סבל מחום ללא כל תסמין נוסף. היום (שבוע לאחר מכן) שוב חום (הכי גבוה שנמדד היה 38.5, לא נתתי לזה לעלות הפעם כמו בשבוע שעבר, הגיע ל - 40 מעלות) יש נזלת והוא משתעל. חשוב לציין שיש לי גם פעוטה בת שנתיים ו - 9 חודשים שהולכת לגן ומביאה משם את כל מטעמי המיקרוביולוגיה. היא כרגע מנוזלת מאוד ומשתעלת אך ללא חום. לפני כמה ימים סיימה HFM. הקטנצ'יק לא פיתח תסמינים פתוגנומוניים ל - HFM. ובכן, כרגע חום, נזלת ושיעול מועט, ליחה רבה. שמתי לב שברגע שחומו מתחיל לעלות הוא רועד, הגוף מעט רועד והשפתיים קופצות. לבת שלי אין שום דבר כזה. רציתי לדעת האם זה מעיד על כל שהוא עלול לפרכס בחום גבוה יותר? האם התופעה מדאיגה בתינוק צעיר או שזה מקובל כמו שישנם מבוגרים שחווים צמרמורות בעליית חום? בהשוואה לביתי הוא מתנהג אחרת לחלוטין בעת עליית חום, היא לא מראה שום סימן מיוחד והוא נכנס לאי שקט רציני, לא נרדם חזרה לאחר מתן אקמולי או נורופן בלילה למשל, ממלמל וצוחק לסירוגין...בקיצור - האם התופעה מוכרת? תודה תודה. ענבר.

שלום רעד בעת עלית חום יכול להיות בילדים הופעת רעד לפעמים מכוון לכוון מחלה חיידקית אך לא בהכרח. ואיננו מעיד על כך שילד הולך לפרכס תפני עם הילד לרופא מטםפל

מנהלי פורום רפואת ילדים - הלל יפה