בת שנה עם שקיעת דם מ-א-ו-ד גבוהה

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים - הלל יפה

15/11/2009 | 16:22 | מאת: מיכה

שלום רב, לבת שלי (בת שנה וחודש) יש חום מעל 40 מעלות כבר 8 ימים, בבדיקה התגלתה שקיעת דם 85, ועוד כמה דברים פחות משמעותיים כנראה. החום הגבוה מלווה גם בשילשולים, שיעולים, ירידה בתיאבון, עייפות וכאבים. אנחנו מטפלים בה באקמול כל 5 שעות ונורופן כל 8 שעות, ואמבטיות פושרות כדי להוריד את החום, וכן הרבה שתיה, כולל "מינרלי" להחזרת מחלחים ומינרלים כי היא לא אוכלת כמעט. הרופאים אומרים שזה וירוס ואין מה לעשות רק לחכות, אבל - זו הפעם השלישית שזה קורה לה בחודשיים האחרונים. לפני חודשיים היה לה בדיוק אותו דבר, חום כ-41 מעלות למשך 7-8 ימים שהתחיל עם שילשולים והקאות, ירידה בתיאבון ושיעולים, אחרי הפסקה של כמה ימים שחשבנו שזה נגמר, הכל חזר בשנית לעוד 7-8 ימים (!) מה שהביא אותה עד לבית חולים (קפלן) שבו גם גילו שקיעת דם של 105 (!) ואיפשזו אותה. אבל אחרי שבוע החום ירד ובדיקות הדם והשתן הראו שאין חיידקים, אז החליטו שזה וירוס, בינתיים הכל הסתדר וחזרנו הביתה. והנה - הכל חוזר שוב בפעם השלישית עם אותם סימפטומים. האם יכול להיות שוירוס יביא למצב כזה? נראה לי שיש משהו שמפספסים פה. במיוחד כשזה חוזר בפעם השלישית בדיוק על אותם תופעות חריגות יחסית (אמרו לנו שזה דיי נדיר שוירוס יגרום לשקיעת דם כל כך גבוהה, ולחום כל כך גבוהה וממושך) רציתי לשמוע את דעתכם בנושא. אולי כדאי לבדוק עוד משהו חוץ מהבדיקות השיגרתיות? תודה! אב דואג.

15/11/2009 | 21:09 | מאת: מיכה

בבדיקת דם גם ה-CRP בשמיים (111 נבדק פעמיים) חוץ מה-ESR שגם הוא בשמיים (נע בין 75 לבין 105 בבדיקות), והברזל לעומת זאת בריצפה - 10 (למרות שינקה וקיבלה טיפות ברזל כל יום עד גיל שנה), ובתרביות - הכל בסדר. השיעול שלה נשמע צרוד (כמו נביחה, קצת כמו סטרידו, למרות שכל הרופאים שהקשיבו לריאות אמרו שהם נקיות), והשיעול מתגבר בעיקר כשהחום עולה.

שלום - חזרת החום פעם שלישית לא צריכה להדאיג אותך כי כנראה הילדה נדבקת כל פעם במחלה אחרת במיוחד אם היא הולכת לגן בדיקות הדם אכן גבוההות אך יכולות להיות גם במחלה וירלית בכל זאת אם חום ממשיך יש מקום להרחיב בירור ולחפש מחלה חיידקית שחלקו ניתן לבציע במרפאה וחלק מחייב אשפוז לגבי ברזל - צריך לתת ברזל

24/06/2013 | 19:50 | מאת: צילי דוק

אני מציעה לך לעזוב את בית חולים קפלן ולעבור לשנידר ילדים גם לי יש בעיה עים הילדה בת 14במשך שמונה חודשים שקיעה דם מאוד גבוה של 120 וקפלן עשו את כך הבדיקות וכלום לא גילו עברנו לבית חולים תל השומר אצל דר שי פדה

מנהלי פורום רפואת ילדים - הלל יפה