פעוט בן שנתיים עם מרפס קדמי פתוח

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים - הלל יפה

12/11/2009 | 09:11 | מאת: אודליה

שלום רב, בני בן שנתיים וחודש עדיין עם מרפס קדמי פתוח, נשלחנו בגיל שנה ושמונה למומחה ב"דנה" שבדק את מצב ההתפתחות שלו שנראת על פניו תקינה בנוסף הפנו אותנו לבדיקת "פונדוס" ( שיצאה תקינה וכי אין עדות לפפילאדמה) ובדיקה שניה זה האולטרסאונד מח (שיצא תקין ונמסר כי: קו האמצע שמור, אין עדות להדרוצפלוס, אין עדות לממצא ציסטי בגומה האחורית או בפלקסוס כורוידאוס, לא הודגמו מוקדים אקוגניים באזור הטלמוס קיים נוזל אקסטרה-אקסיאלי בכמות קטנה באיזור הפלקס) לציין כי מדובר בילד מאושר חכם ביותר ומפותח לגילו. האם המרפס יסגר / ואם כן אז מתי ? מה הסיבה שעד עכשיו הוא לא נסגר ? והאם יש לי מקום לדאגה ( מאחר והוא מעל גיל שנתיים)?

צריך להמשיך לעקוב אחרי הקפי ראש וההתפתחות של הילד כולל מעקב נוירוכירוגי צריך לבציע הערכה נוספת ע"י לקיחת דמים - קלציום ושאר המלחים ולוטת התריס

מנהלי פורום רפואת ילדים - הלל יפה