נימי דם שהתפוצצו

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים - הלל יפה

27/11/2008 | 15:58 | מאת: ענת

דוקטור שלום, 1. אתמול שמתי לב שלבני בן שלושה וחצי חודשים על כיפולי שומן על הרגליים שתי נקודות אדומות קטנטנות היום הסתכלתי עליהם יותר טוב זה נראה כמו נימי דם שהתפוצצו - מה יכולה להיות סיבה? יש לציין ששום דבר לא לוחץ לו שם באיזור לא טיטול ולא בגד. 2. שאלה נוספת שקשורה לאוכל מאז הלידה אוכל סימילק כרגע שוקל 6.5 קילו בערך לפני כשבועיים התחיל להיות בעיתי באוכל עד אז אכל 5 פעמים ביום 120-140 CC פתאום העלה את הכמות ל180 ליום אחד ומאז בקושי מסיים את ה120 יוצא שביום למשל אוכל ארוחה אחת של180 שתי ארוחות של 60 ושתי ארוחות של 120 באחד הימים כאלה לקחנו אותו לרופאה שאמרה שהוא בריא לגמרי הוא לא שינה שום דבר אחר בהתנהגות לא מנוזל ניסינו לשנות בקבוקים זה רק החמיר את המצב חזרנו לבקבוק ישן והתופעה ממשיכה והוא נראה רגיל שמח ישן לא פחות ממה שישן קודם. לפי מה שאני מבינה הוא לא אוכל מספיק מה אני צריכה לעשות או שלהניח לו. אני די מוטרדת מעניין האוכל. תודה ענת

ענת, 1. הנקודות האדומות יכולות להיות כל ממצא עורי , ולאו דווקא נימי דם - בכל אופן במידה ואין התפשטות של הנגעים , זה חסר משמעות , עורו של תינוק בן 3 וחצי חודשים הינו עדין ביותר , וכל שינו , אף מזג אויר - קור חום , מגע יכולים לגרום לתפרחות שונות. במידה והנגעים מתשפטים ומתרבים אזי יש צורך בבדיקה 2. גם לתינוק כמו לכל יצור אנושי השגרה משתנה בהתאם לגורמים סביבתיים שונים - כל עוד הוא בהחלט כן אוכל ועולה במקשל - עליך לחשב במהלך הימים הקרובים את סך הכמות שאוכל ביום - במידה והוא בריא ללא כל תסמונות נוספות - הוא עצמו יווסת את הארוחות. יתכן ומפתח רפלוקס קל ולכן ארוחות גדולות מקשות עליו , אך בהמשך בהיותו רעב כן משלים ארוחה אחת גדולה. להערכתי יש להניח לו - ולעקוב אחר משקלו אשר נראה בהחלט תקין.

מנהלי פורום רפואת ילדים - הלל יפה