הסבר ממצאי בדיקות

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים - הלל יפה

03/11/2008 | 22:13 | מאת: ליאת

שלום רב, בתי בת ה- 3.5 נוחרת באופן רציף בעת השינה בתקופה האחרונה ונושמת בפה פעור. בצילום נזופרינקס נתגלו הממצאים: "נפיחות ברקמות הרכות בדופן האחורית הנגרמת קרוב לוודאי עקב היפרטרופיה של הרקמה הלימפטית וגורמת להצרות משמעותית של דרכי האויר העליונות". בנוסף - בבדיקת שמיעה, באוזן ימין - C, SRT 20 ובאוזן שמאל B, SRT 25-30. והרופא ראה נוזלים בצד שמאל. אשמח לקבל הערכה באשר למצב הנשימה והשמיעה בהתייחס לממצאים ומה אפשרויות הטיפול. תודה מראש!

הממצאים אשר ציינת בצילום , בילדה בת 3 וחצי - יחד עם בדיקת השמיעה והנוזלים באוזן מכונים לכך כי לילדה ישנם אדנואידים - הקרוי שקד שלישי בפי כל - שזוהי רקמה לימפתית באזור האף האחורי אשר לעיתים גוררת חסימה חלקית במעבר האויר במהלך השינה , ולעיתים את ניקוז האוזן התיכונה ומכן הצטברות ונזלים ואף הפרעה קלה בשמיעה. יש צורך בהתייעצות רופא מומחה אף אוזן וגרון אשר יבדוק את הילדה יחד עם כל הממצאים והחלטה משותפת לגבי צורך בניתוח הסרת האדנואידים

מנהלי פורום רפואת ילדים - הלל יפה