עצירות אצל בת חודשיים

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים - הלל יפה

07/11/2009 | 23:03 | מאת: אמא נועה

שלום רב בתי בת חודשיים,סובלת מעצירות מאז לידתה. ניזונה מתמ"ל.החלפנו מטרנה בסימילק אדוונס,זה עזר לזמן קצר, אנחנו נותנים לה מיץ מעגבניה מס' פעמים ביום וכמו כן תה שומר, על מנת לרכך את ההצואה, כל זה עוזר לסירוגין או לא עוזר כלל. הצואה יוצאת קשה, בערך במרקם של פלסטלינה וכל יציאה מלווה בסבל רב.לאחר שמתחילה היציאה התינוקת צורחת נורא, ואם אני מפשיטה אותה מהחיתול ומכופפת לה את הברכיים לכיוון הבטן זה עזר לה להוציא את הכל. השאלות שלי הן: 1. האם יש תכשיר או דרך נוספת יעילה לריכוך הצואה? 2. רופא הילדים המליץ לי שלא "לעזור" לה להתרוקן, כלומר,לא לעזור לה בכיפוף הברכיים כלפי הבטן, אני מתקשה מאוד לא לעזור לה כי כל כך כואב לה ואני לא עומדת בזה. האם אני גורמת לה נזק? האם המעי יהפוך לעצל בעקבות כך? אנא הסבירו לי. בתודה מראש,אמא נועה.

שלום מאחר עצירות מאז הלידה יש מקום לבציע הערכה כללית לסיבת העצירות ע"י הרופא המטפל ובמידת הצורך לפנות גם לגסטרו ילדים להערכה ולפי תוצאות יוחלט איך לטפל בה

מנהלי פורום רפואת ילדים - הלל יפה