שלשול נזלת ליחה

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים - הלל יפה

03/11/2009 | 16:28 | מאת: ירון

אשמח לקבל חוות דעת על מצב בני , בן 8 חודשים לפני שבוע החל לו חום במשך 3 ימים מלווה בנזלת וליחה וכן ביציאות שלשולים עם כאבי בטן וריר שנמשכים עד היום כבר שבוע. נלקחה דגימת צואה ונעשתה בדיקה גופנית ולפיהם הכל בסדר, אך לא נפסקים השלשולים הליחה(למרות אנילציה) והנזלת. יעצו לי מה לעשות. אודה על התייחסותכם.

המזהם השכיח כגורם לסימפטומים שציינת הינו אדנווירוס , אשר גם גורם למחלה נשימה וגם לשילשולים. אין טיפול לוירוס הנ"ל . במידה והשילשולים מימיים מאד וגוררים גרוי בעכוז - ניתן להקל במעבר לכלכה ללא לקטוז -סימלאק טופ פריי למשל. הזמן הוא הטיפול היחידי.

04/11/2009 | 10:56 | מאת: גלית

רופאת הילדים אמרה שמדובר בסוג של "רוטה" למרות שהילד חוסן, והמליצה על מטרנה ללא לקטוז בימים אלו. רק בריאות!

מנהלי פורום רפואת ילדים - הלל יפה