גירודים חזקים מאחורי האוזניים

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים - הלל יפה

28/10/2009 | 10:51 | מאת: נינה

שלום-ביתי בת חודש וחצי וזה כר כמה ימים שהיא מגרדת בטירוף ב2 האוזניים ומאחוריהן..נהיה לה מאין יובש בכל האוזן החיצונית וגם מאחור. הלכתי לרופאה ונתנה לה משחה אנטיביוטית תריאולון. האם זה אמור להספיק? מרחנו עד עתה 3 פעמים ואין שינוי.היא עדיין מגרדת-כיסיתי לה את הידיים בכפפות-זה לא עוזר.. מלבד זה כל פניה מכוסות כרגע בחררה.יש לציין שאני מניקה אותה בלבד ללא תוספי מזון.אשמח לתשובה מהירה. מאוד לא נעים לה- איך אוכל לעזור לה??

1. החררה בפנים הינה תופעה מוכרת הורמונלית - נא לא לגעת - זה לא מפריע לתינוקת 2. לגבי הגרד מאחורי האזניים - זו אלרגיה קלה של העור , מאפיינת עונות מעבר ויובש. עלייך לשמן אותה כל הזמן ע"י שמן תינוקות או שמן אמול וכו'. היובש הוא זה שגורר פגיעה בשלמות העור ומכאן חדירת זיהומים וגרד.

מנהלי פורום רפואת ילדים - הלל יפה