רמת צהבת

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים - הלל יפה

27/10/2009 | 10:59 | מאת: מאי

שלום נולדה לנו תינוקת השתחררה מבית חולים ב 14.10 עם צהבת ברמה של 14.5 לאחר מס' ימים של מעקב בבית חולים היתה עליה ובסוף זה הגיע ל 18 ואז החליטו על טיפול מנורה סגולה ל 24 שעות כשהיא השתחררה היה רמת הצהבת 14 לאחר יומיים אחרי ירד ל 13.5 והיום עלה ל 16 ברצוני לדעת מה הגורם והסיבה לתנודות של עליה וירידה? והאים יש סיבה לדאגה? תודה

הסיבה השכיחה ביותר הינה צהבת פיזיולוגית המוגברת ע"י הנקה. מניחה שנעשה ברור ראשוני בבית החולים אשר שלל מחלות אחרות הגורמות לצהבת בתינוקת. ישנה תנודתיות עד ירידה לערכי נורמה בעוד מספר ימים עד שבועות.

מנהלי פורום רפואת ילדים - הלל יפה