שאלה דחופה

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים - הלל יפה

26/11/2008 | 19:36 | מאת: אני

בני כבן שלושה חודשים, אתמול כשהתקלח הרמתי אותו כך שאצבע אחת שלי לחצה לו על לחי אחת בישבן, תוך כדי כך הרגשתי גוש קטן בפנים.(מאין גולה) עשיתי זאת כמה פעמים והרגשתי שוב ושוב בלחי של הישבן השניה אין דבר. האם זה יכול להיות חלילה גידול? קבעתי כמובן תור לרופאה. אבל עד שנלך אשמח מאד לתשובה. האם ייתכן שזהו גוש שומן? אולי הוא קיבל שם זריקה? הגוש הוא קטן יחסית ולא רואים אותו מרגישים רק כשלוחצים שם. אודה לתשובתך המהירה, תודה מראש

הסבירות הגבוהה ביותר שהבלוטה הינה איזור החיסון בגיל חודשיים - וחסרת כל משמעות ודאגה. גידולים הינם תופעה נדירה ביותר בגיל זה ובמיקום זה כך שאין מקום לדאגה. בדיקת הרופא תוודא שאין מדובר בזיהום מקומי אשר דורש טיפול

מנהלי פורום רפואת ילדים - הלל יפה