תפקודי כבד

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים - הלל יפה

21/10/2009 | 10:24 | מאת: סיגל

שלום וברכה לאחר כמה בדיקות בעבר עם תפקודי כבד מעט גבוהים ולאחר המשך של סדרת שלשולים ארוכה שוב הוחלט לבצע בדיקות דם לילדה . בבדיקה נראה : ALK.PHOSPHATASE - 1165 (ישנה הערה ליד שהבדיקה בוצעה פעמיים ) ה - CREATININE -0.19 ה - BILIRUBIN-TOTAL - 02 ה -GOT(ast) - 39 ה - LDH - 588 בספירת דם אלו היו התוצאות החריגות : 13.4 MICRO % 0.7 LUC abs 5.2 LUC% 25.1 NEUT% 71.3 MCV 30.9 HCT כל השאר תקין מה זה אומר????? האם הכל תקין???? האם חיסון מחומש שהילדה קיבלה לפני חודש יכול להוות גורם משפיע על התוצאה ?? אולי שלשולים ??.

כל הבדיקות הינן בגדר הנורמה לחלוטין , החריגה היחידה הינה ב- ALK PHOS אשר מראה ערך גבוה , תופעה מוכרת בילדים - במידה והבדיקה הגופנית תקינה לחלוטין - נדרש מעקב בלבד - נקרא familial hyperphospatasia , וחולף לחלוטין כעבור מספר חודשים וחסר משמעות קלינית

מנהלי פורום רפואת ילדים - הלל יפה