האם עקיצות יתוש יכולות לגרום לחום

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים - הלל יפה

19/10/2009 | 13:54 | מאת: גלית

בתי בת שנה וזו הפעם השלישית שהיא נעקצת ע"י יתוש (עקיצות ברגליים ובידיים באותו הזמן לפחות 6 עקיצות) ומספר ימים לאחר מכן מופיע חום ליום אחד 38.3 אי שקט ורצון לישון. יש לציין כי היא אינה מגרדת את העקיצות. הא החום קשור לעקיצות או שזהו צירוף מקרים? ואם החום קשורמה גרם לעליית החום?

במידה והעקיצות יוצרות תגובה אלרגית משמעותית זה יכול להתלוות לחום , אך זוהי תופעה בהחלט לא שכיחה - מתקבל יותר על הדעת כי מדובר בצרוף מקרים , ומחלות וירליות חולפות

מנהלי פורום רפואת ילדים - הלל יפה