בת 9 חודשים, לא רוצה מוצקים

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים - הלל יפה

18/10/2009 | 12:31 | מאת: דלית

ד"ר שלום, בתי בת 9 חודשים, סובלת מרפלוקס ונזונה מאנפמיל AR-2. מאז שהתחלנו לתת לה פירות וירקות מוצקים, לערך בגיל 5 חודשים, לא התחברה הילדה כל כך ולא רוצה לפתוח את הפה. מה שקורה היום שהיא מקבלת בין 4-5 בקבוקים ליום+מנת פירות בבוקר וזהו. היא לא מוכנה לפתוח את הפה בשום פניפ ואופן. כמו-כן, כנראה שהבקבוקים אינם משביעים אותה ועל כן היא קמה בלילה לאכול.אודה לשמוע ממך על פתרון כלשהו והאם מצב זה יכול להימשך כך? בתודה ובברכה דלית המודאגת!

דלית , חוש הרעב הוא אחד המפותחים ביותר אצל ילדים . מאחר ואת נותנת לביתך תחליף בקבוק היא מעדיפה אותו , עליך לתת קודם ארוחות מוצקים , להמתין שעות בין ארוחה לארוח - כאשר הילד רעב יאכל הכל ויחשף להכל. עליך להחליט כי תקבל רק 2-3 ארוחות תמל בלבד וכל השאר יהיה כלכלה מגוונת.

מנהלי פורום רפואת ילדים - הלל יפה