רגישות לחלב?

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים - הלל יפה

14/10/2009 | 11:48 | מאת: ג'ני

ד'ר עדי שלום, בתי בת ארבעה חודשים וקצת,כשהייתה בת שבעה שבועות הגענו אלייך למיון . ניזונה בדרכ כלל מהנקה, כשהגענו למיון זו היתה פעם רביעית שקיבלה סימילאק,בשלוש פעמים הקודמות הכל היה בסדר, בפעם הרביעית הקיאה והיתה אפאטית לאחר ההקאה.שוחררנו לאחר פחות מ-24 שעות עם המלצתך לנסות לאחר חודש שוב סימילאק באופן מבוקר. הגענו לרופא ילדים שהמליץ עד גיל שנה לא לעשות שום ניסיון אלא לתת רק נוטרומיגן. אני צריכה לחזור לעבודה(ובשעות הגן תצטרך לקבל תחליף חלב), היא לא מוכנה לאכול נוטרומיגן. מה עושים? האם אפשר לתת סימלאק באופן מבוקר בקרבת מרפאה או משהו? האם יש בדיקה לדעת בוודאות אם אלרגית?. כמו שאני רואה את זה יש צורך לעשות ניסיון נוסף עם הסימילאק לפני שמחליטים סופית שהיא אלרגית, אך אני נמנעת לנסות ללא הנחית אנשי מקצוע.

חושבת שנתתי את תגובתי אז, אך בכל זאת הרופא המטפל הוא זה שעוקב אחריה, התמונה לא היתה ודאית לרגישות לחלבון חלב ולכן כן ניתן לבצע נסיון חלב , לעיתים מופנים ילדים לעשות זאת במיון. בכל אופן החלטה צריכה להתקבל עם הרופא המטפל אחר התינוקת

מנהלי פורום רפואת ילדים - הלל יפה