סלמונלה

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים - הלל יפה

10/10/2009 | 15:01 | מאת: קרן

ד"ר שלום, במשך כחצי שנה (בין גיל שנה ו-4 חודשים עד לשנה ו-10 חודשים) היתה לאורי סלמונלה. וכעת התוצאות בדיקה הראו שאין. ביקשנו בדיקה לנשאות ומיד לאחר החגים נבצע אותה. אך עם זאת כבר עבר כחודש וחצי ואנו מודאגים מכיוון שהיציאות שלו עדיין אינן תקינות ולא חזרו להיות מוצקות כפי שצריך להיות. מה הסיבה לכך לדעתך?

סלמונלה הינו חיידק הגורם לזיהום במערכת העיכול אשר ידוע בהמשכותו הרבה בעיקר במידה וטופל אנטיביוטית במהלך המחלה החריפה. פרט ליציאות הרכות ולההדבקה האפשרית של ילדים אחרים זו תופעה אשר איננה מסכנת אותו או משמעותית להמשך התפתחותו. במידה ואכן בתרביות האחרונות אין סלמונלה משמע הוא איננו נשא.

מנהלי פורום רפואת ילדים - הלל יפה