חום שלא עוזב...

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים - הלל יפה

02/10/2009 | 22:34 | מאת: איילה

הי, הילדה שלנו בת שנה. בשבועות האחרונים היה לה פעם בשבוע חום ללא סיבה ובלי הרבה תופעות נוספות ואז התחיל שיעול מלווה בליחה ונזלת. כך היה חום פעם בשבוע... ביום שני האחרון שוב התחיל חום אבל הפעם עם נזלת רצינית ואף ירוקה מפעם לפעם עם שיעול ליחתי והחום גבוה- מ 39 עד 40. היינו אצל הרופא אחרי יומיים והוא אמר שזו כנראה רק שפעת (אחרי שבדק אוזניים, גרון והקשיב לריאות, דפיקות בגב ובבטן וכו'...) אבל זה רק ממשיך... זה היום החמישי היום והיום היינו אצלו שוב אחרי שזה ממשיך ובנוסף... יצאה הבוקר פריחה על החזה והבטן. הוא אמר שכנראה היה וירוס שעבר (הפריחה לדבריו מסמנת שהוירוס יצא) אבל כנראה התלבש חיידק ואולי יש לה דלקת ריאות... (מזה חששתי) היא קיבלה מוקסיפן 3 פעמים ביום, התחלנו היום והרופא שלנו אמר שתוך 24 שעות היא תרגיש יותר טוב והחום ירד. ואם לא... שנעלה למיון... חשוב לציין שהילדה עייפה מאוד, אוכלת פחות מהרגיל משמעותית ובאופן כללי ירודה. כשהחום עובר אחרי נורופן היא בסדר ואפילו משחקת אבל מתעייפת מאוד מהר... שאלותיי אם כך: 1. האם האבחנה מסתדרת? אני אמנם סומכת על הרופא שלנו אבל חוששת עם החום הזה שלא עוזב. 2. האם אכן צפוי שנראה שיפור אחרי 24 שעות עם המוקסיפן? מה זו הפריחה הזו? היא התפשטה קצת לפנים וגם לגב... 3. מה זה יכול להיות אם המוקסיפן לא יעזור? תודה רבה!

התאור שלך יכול להתאים למחלךה ויאלית וההסבר שקיבלתם מרופא הילדים הוא נכון

מנהלי פורום רפואת ילדים - הלל יפה