נוזלים באוזניים

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים - הלל יפה

26/11/2008 | 10:25 | מאת: חן

לתינוק שלי בן החצי שנה יש משהו שמפריע באוזן שמאל - הוא נוטה לגעת בה הרבה וכשאנחנו מתקרבים לאזור הוא מוציא לנו את היד ולפעמים מיילל בבדיקה אצל רופא נמצא כי יש לו "מעט נוזלים" אבל זה לא נורא אין לי כוונה להתעלם ממשהו שמציק לו בייחוד לאור העובדה שזה יכול להחמיר ולגרום גם לבעיות שמיעה, ודלקות בהמשך (ע"פ סיפורים של הורים אחרים) האם יש דרך לטפל בזה בשלב מוקדם ולמנוע התפתחות והחמרה לא רצויה? טיפול אלטרנטיבי מומלץ?

נוזלים צלולים שאינם נראים מזוהמים באוזן התיכונה מהווים מטרד ותחושת חוסר נוחות ויתכן הם הגורמים לתלונות של הילד - איןטיפול חד משמעי יעיל בטיפול בנוזלים , נסיון במתן נוגדי גודש יכול להפחית אך רק במידה מועטה , בדרך כלל נדרש מעקב בלבד אחר ספיגת הנוזלים העצמונית - במידה ולא נספגים לאורך זמן יש צורך במעקב שמיעה כמובן ואף יתכן התערבות ( אם נמשך חודשים ) כגון צינוריות ( במקרים בהם הנוזלים נמצאים תקופה ממשוכת ויש ירידה בשמיעה ) . לעיתים הנוזלים מזדהמים ואזי יש צורך בטיפול אנטיביוטי. טיפול אלטרנטיבי הינו אפשרות מתקבלת בהחלט כל עוד אינם מחליפים מעקב שגרתי אצל הרופא המטפל.

מנהלי פורום רפואת ילדים - הלל יפה