רגישות למזון

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים - הלל יפה

25/11/2008 | 20:09 | מאת: יעל

שלום רב, בתי בת שנה ושבעה חודשים, סובלת בלילות בלבד מחוסר נוחות בבטן, מה שגורם לה לקושי לישון שינה רציפה ורגועה.היא מתפתלת ומקשיחה את הבטן. האם יכול להיות רגישות לחלב? יש לציין שהיא אוכלת קורנפלקס עם חלב, דייסות למיניהן עם חלב והכול בסדר.ומה לגבי רגישות לחיטה? כיצד בודקים רגישויות אלו? האם ייתכן שהרגישות וההטרדות בלילות קורות רק בלילות וכשהגוף במצב מאוזן? אילו בדיקות אתם ממליצים לבצע על מנת לנסות לעלות על הבעייה? תודה

מספר שאלות עקרוניות - כמהו משקלה וכיצד היא עולה במשקל , האם מולווים בהקאות או שילשולים , אי סבילות לחלב ( ולא רגישות ) הינה אפשרות בהחלט , ויתכן ובאה לידי ביטוי רק בלילה כי בעת פעילות פחות מתייחסים למיחושים כאלו ואחרים בעיקר אם אינם עזים מאד. ניתן להמנע מספר ימים ממוצרי חלב ולראות האם ההתקפים פוחתים. לגבי אי סבילות לחיטה ( צליאק ) זו אבחנה אשר מחייבת בדיקות דם ויש צורך בבדיקת רופא מטפל בשאלת ממצאים מכוונים.

מנהלי פורום רפואת ילדים - הלל יפה