פטרייה וטיפול משחתי

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים - הלל יפה

16/09/2009 | 19:03 | מאת: רונית

שלום ד"ר בהמשך לתשובתך לגבי הפטרייה באבר המין בתינוק שלי אני מוכרחה להודות שהפתעת אותי! - האם זה ידוע שטיפול סטרואידלי מקומי מטיב ולאחר מכן מחמיר את הפטרייה??? אם זה המצב - איך זה שרופאה נתנה ישר טיפול כזה במקום ללכת על משחות אנטי-פטריתיות לא סרואידאליות כגון אגיסטן? ושאלה לא פחות חשובה: האם המשחה הסטרואידאלית מסוכנת בשימוש של למעלה מחודש? ידוע לי שזה נספג בדם - למה זה יכול לגרום? לצערי כבר שקלתי את נושא רופא העור - אך התור הקרוב ביותר הוא לעוד חודש וחצי וזה פשוט בלתי אפשרי לחכות עם הדבר הזה - כשמדובר בפטרייה כל יום שעובר זה קיריטי ומדבק...חודש ומשהו זה המון זמן לחכות.

תמיד הרופא האחרון הוא החכם ביותר , טיפול סטרואידלי בהחלט מקובל במקרי גרוי במפשעות , ושימוש של למעלה מחודש אינו מומלץ אך במצבים מסויימים נדרש. יש לגשת לרופא מטפל העוקב אחר התפרחת בעקביות , לוקח את האחריות על המשכיות הטיפול ומעקב אחר יפור או החמרה. אבחנה רק דרך תאור באינטרנט הינה בהחלט בעייתית.

מנהלי פורום רפואת ילדים - הלל יפה