ניתוח כפתורים

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים - הלל יפה

16/09/2009 | 13:07 | מאת: מירב

שלום רב: בני בן שנה ושמונה חודשים סבל השנה ארבע פעמים מדלקות אוזניים. פעמיים היינו אצל רופא א.א.ג (בפברואר ובמאי) והיו לבני נוזלים באוזניים. עשינו לפני כשנה בדיקת שמיעה והשמיעה תקינה. אתמול היינו אצל הרופא הנ"ל, הוא בדק את בני וציין שיש נוזלים באוזניים וכי הוא ממליץ על ניתוח כפתורים. לצערי, הוא סירב לענות על שאלות ורק נתן דף מידע לא מספק. ברצוני לדעת: 1. האם ניתן ליבש את הנוזלים באוזניים ע"י אנטיביוטיקה או בדרך אחרת לא פולשנית? 2. מה סכנות הניתוח (פרט לכך שזו הרדמה כללית, למשל נזק לאוזניים וכד'?) 3. האם ומתי מוציאים את ה"כפתורים"? 4. האם יש אפשרות שגם לאחר הניתוח יהיו שוב נוזלים באוזניים ונאלץ לעשות ניתוח חוזר? תודה מראש על התשובה. מירב.

1. כן , ניתן ללת טיפול אנטיהיסטמני או מעקב עד לייבוש הנוזלים בעיקר כל עוד אין כלל הפרעה בשמיעה 2. סיבוכי הניתוח נדירים ביותר , אך ישנם מצים נדירים בהם נותר נקב - נדיר ביותר. הסיכון העקרי הינו הרדמה. 3. הכפתורים נופלים מעצמם בדרך כלל לאחר תקופה מסויימת בה אין דלקות 4. האפשרות קייימת , אך בדרך כלל לא מבצעים ניתוח חוזר מאחר והילד גדל והבעיה העיקרית האנטומית של גילו הצעיר ומחלות ורליות חזורות חול]פת ולכן סובל משמעותית פחות מדלקות באזניים . השאלה העיקרית הנשאלת הינה מהי ההתוויה כן לבצע ניתוח - והיא דלקות אזניים מרובות ( יותר מ-4 ) וירידה בשמיה או חוסר יכולת לאכול ולשגשג.

מנהלי פורום רפואת ילדים - הלל יפה