אמא בחרדה-ילד מטופל בדפלפט ולא בטוח אפילפטי

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים - הלל יפה

09/09/2009 | 00:13 | מאת: עינת

לפני כ-3 שבועות ילדי החויר שפתיו הכחילו ומבטו נהיה "קפוא" לאחר כ- 5-7 שניות השתעל וחזר לעצמו , לפני כ- שבוע האירוע הזה 3 פעמים אחד אחרי השני בהפסקה של כ-שעה אחד מהשני .בכל האירועים קרה כל מה שתיארתי למעלה ,הזמנו אמבולנס ונסענו לבי"ח מיון ילדים , ילדי עבר סדרת בדיקות מקיפות כל הלילה כגון : א.ק.ג. , צילום חזה , בדיקה של רופא עיניים (לשלול לחץ מוחי) , סי טי ראש , אקו לב בדיקות דם - כל זה בלילה קשה אחד וברוך השם הכל היה שלילי ותקין . לאורך האשפוז היו עוד 5 מקרים תכופים כ-פעם בשעה עליי לציין שבכל פעם הוא העלה דופק לכ-180 והסטורציה ירדה ל-60 ומיד אחרי האירוע זה התאזן .בלילה הוחלט לתת לו מינון העמסת ולפורל ע"מ להרגיעו . מכיוון שהכל היה שלילי עשינו ביום השני של האשפוז E.E.G כ-10 שעות אחרי האירוע האחרון והכל היה תקין . בנוסף לאחר האשפוז הילד נבדק עם הולטר ל-24 שעות התוצאות יגיעו בהמשך , ילדי מקבל 2.2 מ"ג דפלפט פעמיים סיום ואני בחוסר ביטחון קשה לגבי מתן התרופה - אני חרדה מאוד שהטיפול לא נכון , בקרוב עוד שבוע יהיה E/E/G/ נוסף , מה עליי לעשות ? בבקשה ייעוץ דחוף

ענת, לא ציינת בן כמה בנך. בכל אופן, התאורים מתאימים למאורעות פרכוסים אשר רק לעיתים רחוקות באים לידי ביטוי בEEG. נראה כי בנך עבר בירור מקיף, ותחילת הטיפול מוצדקת על פי פרוטוקולים של רפואת הילדים. במידה והמאורעות לא יחזרו, וEEG חוזר יהיה תקין, ניתן להפסיק את הטיפול בכל שלב ולעקוב. בשלב זה, הייתי ממליצה על מעקב נוירולוגי מסודר אצל רופא אחד.

11/09/2009 | 23:07 | מאת: עינת

ד"ר עדי קליין , אני מודה לך על תשובתך המקצועית והאמפטית .ילדי בן שנתיים וחודש אנחנו במעקב אצל ד"ר ירון דגני נוירולוג ילדים .בקרוב יש לנו E.E.G. נוסף ואז נדע מה קורה . נתון חדש : שבוע לאחר לקיחת הדפלפט עשינו בדיקות דם במיון ע"מ לראות את ההשפעה והספיגה שבדם ונאמר לנו שהמינון העכשווי נמוך מהנדרש -אני חרדה ולא מוכנה להגדיל את המינון עד שאדע מה קורה .שוב ילדי בן שנתיים וחודש במשקל 12.800 ק"ג והמינון העכשווי 2.2 מ"ג במזרק פעמיים ביום מה דעתך ?

מנהלי פורום רפואת ילדים - הלל יפה