חשש לריפלוקס

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים - הלל יפה

08/09/2009 | 16:32 | מאת: דנה

שלום יש לי תינוקת בת ארבעה וחצי שבועות. מאז שנולדה בזמן ההנקה היא נחנקת (זה קורה כפעמיים) ואז אני צריכה להרים אותה בכדי שתסדיר את הנשימה. הייתי אצל שני רופאי ילדים ונאמר לי שכנראה יש לה ריפלוקס. אני רוצה לציין שנראה כי באופן קבוע משהו מציק לה בפה, גם במהלך השינה. בעיה של הקאות לעת עתה אין, אומנם היא הקיאה שלוש פעמים מאז שנולדה, אך כנראה הסיבה הייתה נסיון לשלב לה תוספות (במקרה זה סימילק). בזמן הנקה היא רגועה אך כאשר היא מסיימת לאכול היא לא כ"כ רגועה ועשויה להיות ערנית כארבע שעות איך אני אמורה לטפל בבעיה והאם זה אכן ריפלוקס? בברכה דנה

נראה שאכן מדובר בריפלוקס , כאשר הינו מתחלק לתופעה ולמצב של מחלה - המצב השני אינו קיים אצל ביתך - מתלןוות הקאות , חוסר עלייה במשקל ואי שקט ולעיתים בעיות נשימה . האשר מדובר רק בתופעה - יש להקפיד על מנח מוגבה לאחר כל ארוחה , לעיתים מתחילים טיפול בתופרה הנקראת זנטג - בכדי להקל על החומציות העולה בושט וכך למנוע את אי השקט. מומלץ להיוועץ ברופא המטפל ולעקוב יחד.

מנהלי פורום רפואת ילדים - הלל יפה