צהבת ילודים

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים - הלל יפה

07/09/2009 | 09:47 | מאת: חגית

הבת שלי בת 6 שבועות. נולדה בשבוע 35. בביה"ח היתה לה צהבת 15.8 , והיא הוכנסה לפוטו ליום. בגיל 3 שבועות הצהבת ירדה ל-11.7 . אתמול, בגיל 6 שבועות הצהבת 8.4. הקטנה יונקת + תוספת בקבוק ליום של תחליף. (הבת הגדולה שלי נולדה בשבוע 36 והיתה עם צהבת 21.6 אשר נעלמה לחלוטין כעבור 4 שבועות. כמו כן בגיל 3 חודשים עברה דיקת BERA, שיצאה תקינה) לשאלתי: האם סביר שעדיין בגיל 6 שבועות יש לילדה צהבת ילודים? האם עליה לעבור גם כן בדיקת BERA? מדוע אומרים שיש קשר בין הנקה לצהבת? לתשובותיך אודה, חגית

בהנקה קיים חומר - אנזים אשר מעכב פעילות הכבד בפינוי הבילירובין ומכאן צהבת ההנקה. כן יכולה להגיע גם עד 6 שבועות

מנהלי פורום רפואת ילדים - הלל יפה