שנת צהרים

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים - הלל יפה

03/09/2009 | 15:27 | מאת: הדס

בת שנתיים ו-8 חודשים. רגילה לישון צהריים שעה וחצי שעתיים כל יום. התחילה גן חדש בו לא ישנים צהריים ויש פעילויות וחוגים במקום. נראה שהיא בינתיים מסתדרת. האם יש צורך להתעקש על שינה מבחינה בריאותית - התפתחותית לעוד מספר חודשים? האם זה נכון שאחרי תקופת מה היא תתרגל לכך ויהיה לה קל יותר? כיצד לנהוג בסופש? תודה

הדס, אין צורך בשנת צהריים מבחינה רפואית. שנת הצהריים הינה הרגל ואם יתעורר הצורך, ניתן להרגילה לישון שנת צהריים בסוף שבוע. יש להקפיד על הליכה לישון מוקדם בשעות הערב.

מנהלי פורום רפואת ילדים - הלל יפה