ערךplt נמוך

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים - הלל יפה

23/11/2008 | 15:28 | מאת: אביטל

לבני בן ה3.5 שנים נערכה היום ספירת דם כל הערכים נמצאו תקינים פרט לערך הplt שהיה113,000 הרופא ציין כי זהו ערך נמוך וכנראה הדבר בעקבות כך שהוא לא מרגיש טוב צינון ,שיעול ודרש לערוך בדיקה נוספת מחר ,שאלתי האם זהו ערך נמוך לילד בגילו?והאם ישנן סיבות נוספות לכך?

ישנן סיבות רבות לערך טסיות נמוך , ערך זה אינו קיצוני ולפיכך חשיבות המגמה - האם מחר יהיה במגמת עליה או שימשיך לרדת. בהחלט סביר כי הירידה נובעת מזיהום וירלי הגורם לדיכוי ייצור הטסיות. בכדי לשלול סיבות אחרות יש לחזור על הבדיקה מחר ולעקוב

מנהלי פורום רפואת ילדים - הלל יפה