בת 7 חודשים

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים - הלל יפה

18/08/2009 | 08:51 | מאת: ליטל

בתי בת 7 חודשים. יפה ותקשורתית. ישנו עיכוב בתחום מוטוריקה גסה - מתהפכת מגב לבטן בחופשיות ונהנית לשהות על הבטן אך אינה סובבת ציר או מראה סימנים של זחילה.(יש לי בת גדולה שהיתה היפוטונית). מבחינת מוטוריקה עדינה - היא אוחזת בחפצים מעבירה מיד ליד ובוחנת אותם ומכניסה לפה וכן אוחזת ברגליה ומכניסה לפה. מברברת המון - א-בא-גה- דה ועוד. הבעיות העיקריות שמדאיגה אותי: הילדה מטיחה הרבה את רגליה (בעיקר ימין) כשהיא שוכבת על בטן או על גב במיטתה. החלה לאחרונה למחוא כפיים אך לא מתוך הבנה של הפעולה. כמו כן היא מחייכת המון בצורה אפילו מעט מוגזמת כאשר יוצרים עימה קשר עין. קראתי לאחרונה על תסמונת אנגלמן. האם יתכן? אני מאד לחוצה.

לפי התיאור נראה שהילדה מתפתחת טוב בכל זאת כדי לבדוק אותה במרפאה להתפתחות הילד

מנהלי פורום רפואת ילדים - הלל יפה