כתמים

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים - הלל יפה

13/08/2009 | 05:12 | מאת: גליה

לבני בן 11.5 הופיעו כתמי פיגמנטציה באזור הפאות במעין קו עם מעט כתמים לבנים, שני רופאי עור העריכו שמדובר בפיגמנטציה והיא בולטת בגלל החשפות מרובה לשמש. לאחרונה שמתי לב שבאזור הבטן בקו המחבר בין הצלעות ועד הטבור ישנו מעין קו לבן בהיר ושני כתמים בהירים אף הם וקטנים. עליי לציין שהוא משתזף רבות ללא חולצה. הרופא בזמנו אמר לי שיתכן שתופיע פיגמנטציה בעוד מקומות. האם יתכן שאכן מדובר בכך?

תתכן תופעה כזו של היפופגמנטציה רצוי להימנע מחשיפה ממושכת לשמש

מנהלי פורום רפואת ילדים - הלל יפה