כמות תמ"ל

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים - הלל יפה

10/08/2009 | 16:55 | מאת: שירה

- שלום רב! אני אמא לילד מקסים בן שבועיים ויומיים שמשקלו 3900.אינני מניקה אלא נותנת תמ"ל. הילד שותה כמות של 120CC יש לציין כי הילד אינו פולט בסיום האכילה ואוכל מידי 3 שעות בדיוק.בטיפת חלב נמסר לי כי הכמות הינה גדולה מידי - האם אכן הדבר? בנוסף אני מוסיפה בין הארוחות שתיה - דבר המקל על היציאות. חשוב לציין כי השתייה לא באה על חשבון הארוחות. האם מתן שתייה לתינוק בן שבועיים יכולה לפגוע בריאותית? סליחה על האורך ואודה לתשובה מהירה.

לא הנפח רלוונטי אלא הכמות הכללית. ילדך אמור לאכול ביממה כ-600 סמ"ק , במידה ואוכל 5 ארוחות של 120 זה מעולה , במידה ואוכל 8 ארוחות של 120 סמ"ק זה הרבה מדי. באופן כללי אין צורך במתן מים מאחר וןהנוזלים ניתנים באמצעות הכלכלה ומתן קלורי , אם בנך אוכל כל כך טוב , אפשרי בימים החמים של הארץ להוסיף מים - אין עם זה בעייה. אם הילד אינו פולט ועולה במשקל באופן סדיר ולא חריג = אזי התינוק יודע היטב מה הוא צריך

מנהלי פורום רפואת ילדים - הלל יפה