אלרגיה לחלב

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים - הלל יפה

06/08/2009 | 21:18 | מאת: אילת

בתי בת שמונה חודשים אובחנה בגיל חודש כלוקה באלרגיה חריפה לחלב, ומאז היא ניזונה מתמ"ל סויה, והיום גם ממזון מוצק. לצער, חלה טעות והיא אכלה באופן חד פעמי ביסקוויט של מטרנה המכיל אבקת חלב. לא נראתה כל תגובה אלרגית והשאלה היא האם זה אומר שהאלרגיה חלפה?

ישנן תגובות שונות לארלרגיה לחלב נוזלי ניגר ולמוצקים המכילים חלבון חלב , אך בהחלט יתכן שהאלרגיה גם חלפה - 40% מיהלדים שסבלו מתגובה קשה הסימנים חולפים בגיל שנה. הייתי ממליצה לבצע מבחן תגר מבוקר בנוכחות רופא ילדים מטפל , או בטיפת חלב בה התינוקת תחשף לתמ"ל על בסיס חלב ואזי זו הבדיקה הנכונה ביותר

מנהלי פורום רפואת ילדים - הלל יפה