אטופיק דרמטיטיס על פני התינוק

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים - הלל יפה

05/08/2009 | 10:43 | מאת: יסמין

שלום, על פניו של בני, בן חודש, עלתה לפני כשבוע וחצי פריחה אינטנסיבית. לפני יומיים לחקנו אותו לרופאת הילדים שאמרה שזה "דרמטיטיס". הפריחה היא של נקודות אדומות, חלקן עם קצה צהוב וקצת קליפה צהובה, למשל על תנוכי האוזניים. היא המליצה לרחוץ אותו עם בלנאום הרמל ומרוח איזושהי משחה מרגישה שומנית. מרחתי קרם אדרמה מיוחד לעור אטופי וגם קרם לעור אטופי "קסריאלין". אמנם עבר רק יום וצי אבל אני רואה שזה ממשיך להתפשט לעור הקרקפת ולכתפיים, והפריחה רק נראית יותר אינטנסיבית. אודה לכם על חוות דעתכם, אם ישנן הצעות נוספות לטיפול ללא סטרואידים, ומתי כדאי כןלעבור למשחה סטרואידית. תודה!!

05/08/2009 | 10:47 | מאת: יסמין

שכחתי לציין - הבן שלי ניזון רק מהנקה

מהתאור נשמע שמדובר יותר בסבוריאה ולא דרמטיטיס אטופית. בכל אופן שמן הרבל הינו המלצה טובה. ומשחות סליצילטיות הן הטיפול בסבוריאה שמתאפיין בכעין קשקש צהוב. בכל אופן - עדיף להתייעץ ברופא עור או רופא מטפל.

מנהלי פורום רפואת ילדים - הלל יפה