משככי כאבים

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים - הלל יפה

04/08/2009 | 17:55 | מאת: ענבל

בני בן החמישה חודשים סובל כבר כעשרה ימים משלשולים. הרופא טוען כי זה וירוס ומעבר ללנסות ולהחליף לכרגע את המזון לצמחי אין מה לעשות ורק לאחר כשלושה שבועות במידה ולא יפסקו השלשולים ניתן יהיה לבצע בדיקות מסויימות לאבחון. הייתי מעוניינת לדעת האם הדבר הגיוני לחכות כ"כ הרבה זמן, ובנוסף האם ניתן לתת נורופן לתינוק בן חמישה חודשים (מכיוון שעל האריזה רשום מחצי שנה אך הרופא טוען כי משלושה חודשים). בנוסף, הייתי שמחה אם ניתן יהיה לענות על השאלה שלי מלפני כמה ימים: הייתי מעוניינת לדעת האם ניתן לתת לתינוק בן חמישה חודשים שלא יונק מים בנוסף לסימילאק אותו הוא אוכל. אני יודעת כי הדעות בעניין חלוקות כי יש הטוענים כי תינוק שלא יונק צריך לשתות מים ויש טוענים שממש לא. ואם לא, אז האם לא נותנים לתינוק שום דבר נוסף בימים חמים כאלה שהוא מזיע ומאבד נוזלים....??? תודה

1. ניתן לתת נורופן מגיל 3 חודשים 2. ניתן לתת מים לתינוק שאינו יונק , אך ההסכמה הינה שאין צורך , תינוק בן 5 חודשים ניזון בלעדית מכלכלה נוזלית , ומכילה מעבר לכמות הנוזלים הנדרשת , עדיף שיקבל את הנוזלים עם קלוריות ולא רק מים ללא קלוריות. בימים חמים ביותר, ובמידה והתינוק במבצ תזונתי מצויין - בהחלט ניתן לתת מים - אין בכך כל רע.

מנהלי פורום רפואת ילדים - הלל יפה