נורופן וברזל

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים - הלל יפה

04/08/2009 | 13:51 | מאת: נאהב

נתתי לביתי בת חמש וחצי חודשים נורופן חצי ממשקל הגוף פעמיים ולא כפי שכתוב בקופסא עפ"י הוראות הרופא 3.5 CC. כשביקרתי שוב אצל רופאה אחרת אמרה לי שזה מינון גבוה. האם יכול להגרם נזק מכך ומהו באמת המינון הנכון? שאלה נוספת הברZל גורם לתי לעצירות האם יש איזה תכשיר אחר של ברזל שלא גורם לעצירות?

1. נורופן יכול להגרום נזק כלייתי ]- המינון הינו לפי 10מ"ג לק"ג - אנא חשבי , כל 5 סמ"'ק מכילים 100 מ"ג. במידה ונתת מעבר למינון כפול יש לבצע בדיקת שתן בקופ"ח 2. תכישיר הברזל שונים זה מזה בהפשעתם על ילדים ולכן צריך רק באמצעות נסיון תהיה למצוא את התכשיר המתאים.

מנהלי פורום רפואת ילדים - הלל יפה