כאבי בטן בלילה

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים - הלל יפה

30/07/2009 | 11:35 | מאת: ליהי

שלום בתי בת שלוש ועשרה חודשים בחודשיים האחרונים סובלת לסרוגין מכאבי בטן בעיקר בלילות לעיתים זה גם מלווה בחום, לעיתים מלווה גם בהוצאת גזים אבל עדיין ממשיכה לומר שכואב לה, באופן כללי היציאות שלה סדירות. בבדיקות כלליות (ספירת דם, תפקודי כבד, כימיה בדם ושתן) הכל היה תקין, הבעיה שאני לא מצליחה לקחת לה בדיקת צואה מאחר ולא עושה אף פעם צואה בבוקר אפילו שנתתי לה נרות זה לא עזר. כיצד אני יכולה לאתר את הבעיה , האם יש דרך נוספת לאבחון או דרך שתגרום לה ליציאה בשעות הבוקר. תודה

תרבית צואה תזהה קיום פרזיט או חיידק במעי הגורם לכאבי הבטן - שנדיר שיהיו ללא כל תסמין נוסף או סימנים בבדיקות הדם , לכן לא הייתי מתעקשת בשלב זה על תרבית הצואה. הייתי ממליצה להקפיד על התזונה ומבררת האם משהו בכלכלה מגביר את כאבי הבטן או משנה אותם ומכאן להתקדם בברור.

מנהלי פורום רפואת ילדים - הלל יפה