כאבי ידיים

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים - הלל יפה

15/07/2009 | 23:28 | מאת: לילך

בתי בת 4 סובלת מזה שבועיים מכאבים בידיים בעיקר ביד ימין. הכאבים מופיעים בעיקר לקראת שינה או במהלך הלילה ,האך מדי ]עם מתלוננת גם ביום. בדיקות דם העלו מעט אנמיה, וקלציום מעט גבוה- 10.2 אורטופד שלל בעיה אורטופדית ודיבר על כאבים שיחלפו עם הזמן. לא המליץ על צילום כנראה מתיחס לכאבי גדילה. אבל הילדה ממש סובלת מדי יום. האם יש מה לעשות ? לאיזה כיוונים כדאי עוד לבדוק. תודה

ברגע שנלשללו בעיות חריפות כגון זיהום , טראומה או מחלה מדאיגה אחרת - צריך מעקב קליני - שבועיים עדיין יכולים להיות כאבים הנובעים מפעולה כלשהי , מתיחת מערכת שרירים וגידים. במידה וכאבים לא יפחתו במהלך השבועיים הבאים - יש מקום לחזור על מעבדה , כולל מדדי דלקת , סמנים למחלות רקמת חיבור וכדומא.

מנהלי פורום רפואת ילדים - הלל יפה