מחלת הפבה

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים - הלל יפה

20/11/2008 | 22:39 | מאת: איילת

שלום ד"ר לבתי בת השנה ותשעה חודשים לאחרונה יש כל הזמן דלקת בגרון. רופא הילידים ראה שבשנה האחרונה כמעט כל חודש יש לה דלקת בגרון כל פעם משטח הגרון יוצא שלישי. בפעם האחרונה הרופא נתן לה 3 כדורים שנמסים במים של סטרואידים זה באמת עבר תוך 24 שעות.המחלה מלווה בחום מאוד מאוד גבוהה 40.1 \39.5 מספר ימים ולאחר ניתלת הכדור זה עובר.נאמר לי בביקור האחרון שזה מחלת הפבה שיש להרבה ילדים ואין מה לעשות מלבד נטילת הכדורים. האם זה לא מסוכן להשתמש בכדורם הללו כל פעם בטווח כזה קצר?האם המחלה מסכנת?הילדה ניזונה רק מתחליבי חלב של מטרנה האם זה קשור לזה שהיא לא מקבלת את כל הויטמינים והמינרלים שהיא צריכה ולכן היא חולה הרבה? זה שנה ראשונה שהיא בגן(אם יש קשר). האם זה אכן מחלת הפבה ע"פי מה שציינתי? תודה מראש

ביום חמישי 27 בשעה 11 אתן סקירה קצרה בערוץ 10 על פאפה. בכל אופן זה אכן מה שמתאים לילדך. אין שום סיכון במתן הסטרואידים לתקופה כה קצרה ובדרך כלל שכיחות הארועים פוחתת. אין קשר בין מחלה זו לזיהומים או לגן או לחסר תזונתי כלשהו.

מנהלי פורום רפואת ילדים - הלל יפה