האם זה הפרעות אכילה

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים - הלל יפה

20/11/2008 | 22:25 | מאת: איילת

שלום רב, יש לי ילדה בת שנה ותשעה חודשים שלא אוכלת אוכל מוצק רק בקבוקים של מטרנה. היא אוכלת כמעט כל יום מעדן אחד, ושטויות.להשוטיות הגיעו מיאוש שהיא לא אוכלת אוכל כמו בשר, אורז, דגנים, חביתה שום דבר אפילו לא רוצה לנסות זה שהיא לא יודעת לאכול, כי "שטויות" היא אוכלת כמו בייגלה, דובונים, שוקולד,לפעמים מלפפון או תפוז או הלבן של הביצה הקשה אבל ממש לפעמים.ניסיתי הכל להניח לה אוכל בצלחת וללכת לשבת איתי ולשוחח כי פשוט לא רוצה לנסות.היתי אצל דיטאנית והפיתרון שלה יה לו לתת להבקבוק יותר מ-2 ביום ניתי ויותר מ=9 שעות הילדה לא אכלה ולא הסכימה לנסות שום אוכל חוץ מבקבוק בכתה המון וביקשה אוכל(שזה בעצם הבקבוק)לא היתה מוכנה לנסות שום אוכל אחר מלבד בקבוק.מה עושים??????אני חסרת אונים?יש לי תינוק בן 5 חודשים ואני מתה מפחד שגם הוא לא יהיה כזה.בבקשה מה עושים אם הילדה.בבקשה אני צריכה עזרה.

שאלה עקרונית הינה משקלה של התינוקת - האם הינה בתת משקל או שמא משקלה תקין. אם הינה ירודה ביותר - עליה לעבור ברור בבית חולים , אם משקלה במסגרת העקומות - אזי מדובר בהפרעה התנהגותית - תינוקות יודעים מתי לצרוך מזון - גם 9 שעות צום אינם סיבה לתת ל דובונים. עליך לפנות להדרכה אצל דיאטניות בעלת התמחות בילדים קטנים. במרכז להתפתחות הילד בהילל יפה ישנן מרפאות בעיסוק ודיאטניות העוסקות בהדרכה .

מנהלי פורום רפואת ילדים - הלל יפה