בטן נפוחה

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים - הלל יפה

15/07/2009 | 13:07 | מאת: דידי

שלום! בתי בת 7 כמעט, מאז גיל 1, 1.5 בערך, היא התחילה להשמין או כך לפחות חשבנו. הבעיה מתרכזת בבטן שלה שהיא מאוד גדולה, אבל שאר הגוף רגליים וחלק תחתון, בכלל לא שמנים. אנחנו לא מעירים לה על כך, והבית שלנו כמעט לחלוטין נטול דברים לא בריאים (אין ממתקים, זה שמור רק לאירועים מיוחדים). היא אוכלת הרבה ירקות ובאמת היא לא אוכלת בצורה חריגה... התחלתי לחשוב לאחרונה אולי היא סובלת מנפיחות בבטן, כתוצאה מאכילה של משהו שלא טוב לה. מה יכולים להיות הדברים שגורמים לנפיחות בבטן, יש אולי איזה בדיקות לעשות... תודה

עד תחילת גיל בית ספר נטיית רוב הילדים ובנות בפרט לסבול מתפיחות הבטן בשל חולשה מסויימת בשרירי דופן הבטן - מאחר והילדה גדלה וניזונה באופן בריא , ואינה סובלת מכאבי בטן או שינויים ביציאות - אין מקום לברור כעת , לקראת תחילת ההתבגרות המבנה ישתנה.

מנהלי פורום רפואת ילדים - הלל יפה