תינוקת בת 11 חודשים

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים - הלל יפה

09/07/2009 | 13:09 | מאת: אפרת

שלום ד"ר, ביתי בת 11 חודשים ויש לי שני דברים מטרידים: 1) היא מזיעה המון בראש, בעיקר במהלך אוכל ובלילה בשינה. היא ממש קשמה עם שיער נוטף מים. יש לציין שהיא לא מזיעה כך בידיים או ברגליים, רק באזור הפנים, הראש והשיער. 2) יש לה פריחה/ פצעונים בשוקיים כבר קרוב לחודש. הפריחה לא מתפשטת לשאר הגוף אבל גם לא חולפת. בנוסף, היתה התפשטות קלה בשוקיים עצמן. הרופא אמר שזו כנראה פריחה אחרי וירוס אבל היא לא היתה חולה... בנוסף, זה לא עובר... אודה על התייחסותך! נ.ב- אשמח לשלוח תמונה של הפריחה למייל שיימסר

א. הזעהבראש הינה תופעה שכיחה אצל ילדים , זהו אזור נרחב אשר באמצעותו מורידים את טמפ' הגוף בימים החמים - אין בכך תופעה חריגה כלל ב. לגבי הפריחה - אם הינה שלפוחייתית - בהחלט יכול להיות אחד מהוירוסים אשר נשארים חודשים רבים ונעלמים באופן איטי והדרגתי, במידה והפריחה מגרדת יתכן ומדובר בתפרחת עורית על רקע רגישות - בדיקת עור צריכ להעשות בבדיקה גופנית ולא בתמונה - לכן קרוב לודאי הרופא המטפל הינו הכתובת הטובה ביותר.

מנהלי פורום רפואת ילדים - הלל יפה