אלרגיה לחלב ?

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים - הלל יפה

19/11/2008 | 17:46 | מאת: ענת

שלום! בני בן 3.5 חודשים סובל מאוטופיק דרמטיטיס ופליטות מרובות. ניזון עד כה מחלב אם בלבד. הרופא המטפל משער כי מדובר ברגישות לחלב ואכן כאשר אני לא אוכלת מוצרי חלב קיים שיפור בתופעות אלו. בקרוב אני יוצאת לעבודה ומפסיקה להניק (סביב גיל 5 חודשים). הרופא שלנו ממליץ להתחיל ישר עם תמ"ל על בסיס סויה. ידוע לי כי קיימת דעה, למשל מאחות טיפת חלב, כי תמ"ל על בסיס סויה לוקה בחסר לעומת תמ"ל רגיל. שאלתי היא האם במקרה שלנו אכן יש בסיס לחשוב כי קיימת רגישות לחלב ומה דעתך על תמ"ל על בסיס סויה? בתודה ענת

אין הוכחה ברורה כי לבנך רגישות לחלב פרה , אך קיימים מרכיבים אלרגיים אצל בנך ובהחלט ההמלצה כי יהנה יותר מתמ"ל על בסיס סויה הינה נכונה. אין כל חסרים בתמ"ל על בסיס סויה - ישנם יתרונות וחסרונות לעומת תמ"ל על בסיס חלב.

26/11/2008 | 14:37 | מאת: נוני

יכול להוות פיתרון במקרה כזה? גם לנו יש בעיה דומה והומלצנו על התמ"ל הזה...

מנהלי פורום רפואת ילדים - הלל יפה