דלקת שקדים?! אנא עזרה

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים - הלל יפה

19/06/2009 | 22:47 | מאת: ד

שלום רב! בתי בת 2.5, היתה עם חום גבוה (39.5) מיום ראשון בבוקר ועד הלילה שבין רביעי לחמישי (בשעה 1 בלילה קיבלה מנה אחרונה של אקמול). הרגשה כללית טובה, ללא תלונות על כאבים ביום ג' היתה אצל רופאת ילדים שבדקה ואיבחנה שאין לה כלום "הילדה בריאה עם וירוס של חום שכנראה יחלוף תוך יום". ביום ה' נלקחה בדיקת דם עם תוצאות חריגות (שהרופא סימן) של: WBC-Leucocytes 14.7 טווח 4.5-13.5 Neutrophils % 58.4 טווח 40-60 Neutrophils # 8.56 טווח 1.8-8 אציין כי החום אכן הפסיק ביום ה' בעקבות התוצאות החריגות רופא משפחה (אחר, הרופאת ילדים לא היתה..) בדק את הילדה ואיבחן שיש לה דלקת בשקדים(מה שהרופאת ילדים לא איבחנה) ואמר שיש לתת אנטיביוטיקה על אף שהחום הסתיים ורשם moxyvit forte 250, 6 ml, פעמיים ביום שאלתי למה לקחת אנטיביוטיקה אם אכן אין חום ולכאורה הגוף נלחם בחיידק המחלה הסתיימה? הוא טען שיש מחלת לב שיכולה לגרום לשיתוק וזה נמצא אצל ילדים שחלו בדלקת שקדים שלא טופלה באנטיביוטיקה. אני ממש מבקשת לדעת האם יש צורך באנטיביוטיקה באמת כפי שהרופא טוען, אינני רוצה לתת לבתי סתם אנטיביוטיקה ללא סיבה מוצדקת באמת. אודה מאוד על תשובה!

מקווה כי לא קלחת אנט' בגיל שנתיים וחצי הסיכוי לדלקת גרון חיידקית הינה נמוכה ביותר , ובהחלט סביר יותר כי דלקת הגרון נגרמה ע"י מזהם וירלי - ואם הרופא מודאג יש לקחת משטח גרון ואין כל דחיפות בטיפול כעת אלא רק לאחר תשובות הבדיקה.

מנהלי פורום רפואת ילדים - הלל יפה