פליטת יתר אצל תינוקת בת חודש וחצי

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים - הלל יפה

15/06/2009 | 20:09 | מאת: יהודית

שלום רב, בתי כבת חודש וחצי, נולדה במשקל 2.6 ק"ג, וניזונה ע"י הנקה בלבד.לפני כשלושה שבועות בתי החלה לפלוט בצורה מוגברת , וכאשר התייעצתי בעניין עם גורמים מקצועיים, נאמר לי כי ייתכן מצב שאני מניקה אותה יתר על המידה וכתוצאה מכך הילדה מקיאה בסוף כל ארוחה את שאריות המזון אותן לא יכולה לשאת.לכן,צמצמתי את משך ההנקה ל10 דקות (כל הנקה בודדת) בתקווה שהדבר יעזור. ואכן הייתה הטבה ובתי חדלה מלהקיא.בימים האחרונים החלה הילדה לפלוט בצורה מוגזמת לעניות דעתי, אחרי כל ארוחה בין 3 - 4 פעמים. בנוסף הילדה לא רגועה ונדמה כאילו דבר מה מטריד את מנוחתה. על כן שאלתי היא האם עלי לפנות לרופא או שהדבר נורמאלי? הייתכן כי המוצץ בו הילדה משתמשת מגרה את רפלקס ההקאה ולכן היא פולטת לעיתים תכופות? (השימוש במוצץ החל בימים האחרונים ועל כן אולי יש איזשהי זיקה בין השניים)האם יש מקור לדאגה? אשמח לתשובתכם בהקדם האפשרי, יהודית.

בגיל חודש וחצי לעיתים קיים מצב הנקרא רפלוקס ושטי קיבתי - בו קיים החזר של אוכל מן הקיבה לושט וגורר פליטות. הדבר אינו דורש טיפול כל עוד התיקונת עולה היטב במשקל ואינה סובלת מתופעות נלוות . ההמלצה הינה להמשיך להניק ובתום הארוחה להחזיקה במנח מוגבה בכדי להקל על ההחזר הנ"K . בכל שאלה מומלץ להבדק ע"י הרופא המטפל.

מנהלי פורום רפואת ילדים - הלל יפה