הפרעת אכילה אצל תינוקת בת 6 חדשים

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים - הלל יפה

04/06/2009 | 02:09 | מאת: דינה

שלום לרופאי הפורום. יש לנו תינוקת בת 6 חדשים. במשך 4 חדשים ניזונה מחלב אם שאוב. לאחר מכן עקב רגישות כנראה לחלב, (הקיאה את המטרנה) מקבלת נוטרומיגן. התינוקת שוקלת היום 6.5 ק"ג אוכלת מבקבוק בקושי בין 60 ל-80 סיסי. התחלנו במרק ירקות עם בשר הודו מעוך בבלנדר אוכלת כמויות מאד קטנות לפעמים מסרבת לאכל בזמן ומדלגת על ארוחות ואין אפשרות לשכנע אותה. לציין שבקעו לה שתי שיניים תחתונות ובגיל 4 חדשים אושפזה עקב וירוס בבני ציון.עברה בירור יסודי ונמצא שהכל תקין. אנו אובדי עיצות לא יודעים למה ליחס את אי הרצון שלה לאכול. לציין שנמצאת בבית עם מטפלת- אולי המטפלת דיכאונית אולי מתגעגעת לאימא? יש בבית עוד ילד בן 5 שגם הוא לא אכלן גדול אבל לא בעייתי ולא היה בעייתי כמוה.הרופא אינו יודע מה להציע לנו.הציע מרפאת להפרעת אכילה. בבקשה תשובתכם הדחופה למי לפנות ומה לעשות. תודה - דינה

בגיל 6 חודשים מדובר יותר על הפרעת התנהגות והרגלי אכילה מאשר הפרעת אכילה. מומלץ לקבל הכוונה מדיאנטנית ולהתחיל להציע לה מגוון מזונות ללא אילוצים וללא הכרח - ילדים אוכלים כאשר הם רעבים , עליכם לפתח את מנגנון הרעב והשובע אצל התינוקת. משקלה תואם לגילה ולפיכך לא הייתי ממליצה כעת לבצע ברורים נרחבים יותר.

מנהלי פורום רפואת ילדים - הלל יפה