חנק

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים - הלל יפה

18/11/2008 | 15:02 | מאת: חלי

לצוות הרופאים שלום, אתמול ביתי בת 11 וחצי חודשים כמעט נחנקה מחתיכת בצק פיצה, היא החלה להיחנק וכעבור 2 שניות הפכה לכחולה, בעלי הכניס לה אצבע לפה על מנת שתקיא לאחר מספר שניות היא הקיאה הכל עם מעט דם.. לאחר מספר דקות הצבע חזרה לה והיא חזרה לעצמה. השאלה שלי האם ישנה אפשרות שהיא נפגעה במוחה כתוצאה מהחנק- מכיוון שהיא לא יכלה לינשום מספר שניות? תודה מראש על המענה

הנך מתארת ארוע של השתנקות , אמנם לא נשמה מספר שניות , אך אין בכך להצביע על ירידה בדופק או בל"ד ולפיכך אספת הדם למוח היתה תקינה לחלוטין לאורך הארוע. לפיכך אין חשש לנזק כלשהו. רק במידה ויש הפסקת דופק מוחלטת למשך מעל 5 דקות עולה שאלת נזקים מוחיים.

מנהלי פורום רפואת ילדים - הלל יפה