חום רדיקאלי+עור שיש

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים - הלל יפה

01/06/2009 | 14:18 | מאת: שרה יוסף

שלום רב שמי שרה ויש לי ילדה בת 5 חודשיים ילדה מקסימה ולאחרונה היינו בביקור אצל הרופא והוא טוען שיש לילדה :עור שיש ,ברצוני לדעת מה הפרוש של זה ועוד דבר רציתי לדעת מה פרוש המילה:חום רדיקאלי ,מכוון שאתמול היינו בטיפת חלב לעשות חיסון וטענתי שהיה לילדה טיפת חום 37.3 האחות טענה שזה לא חום שיכול להיות שהיה לה חום רדיקאלי ובלילה עלה החום ל-38.8 נתנתי לה 2.CC של אקמולי וזה עבר והיום בבוקר היה לה חום של 37.6 לא נתנתי לה כלום כי אני ממעטת לתת לה כימיקלים ורק כשהיא עשתה צואה זה עבר מה זה אומר.

חום רדיקאלי איננו מושג מוכר רפואי עור שישי הינו ציור עדין על פני העור , מאפיין ילדים בהירים מאד, לעיתים מופיע בחשיפה לקור ובמצבים חריגים כאשר מתלווה לחום גבוה יכול להעיד על מחלה זיהומית

מנהלי פורום רפואת ילדים - הלל יפה