צואה של תינוק בן חצי שנה

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים - הלל יפה

01/06/2009 | 00:34 | מאת: מירי

שלום רב, בני בן חצי שנה וכבר שבוע ימים שיש לו צואה בצבע ירוק היא אינה נוזלית. לעולם לא ניתקלתי בצבע כזה בצואת תינוק (זהו בני השני) ולכן אני מודאגת מעט.... הוא מתפקד רגיל, אין לו חום או כל דבר שמצביע על כך שיכול להיות שיש לו דלקת מסויימת. זה יכול להיות מתחליף חלב אם (סימילאק חלבי)? מה לעשות ואם יש צורך לפנות לרופא ילדים?

צבע הצואה הינו תוצר של מלחי מרה המופרשים במעי - ובהחלט יכול להיות ירוק ואינו מעיד על מחלה. כל עוד אין מחלה חום ואין צואה מיימית - אין מקום לברור או דאגה.

מנהלי פורום רפואת ילדים - הלל יפה