ילדי בן השנה וחצי לא מדבר כלל

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים - הלל יפה

30/05/2009 | 15:38 | מאת: שולי

שלום רב! ילדי בן השנה וחצי אינו מדבר כלל (מלבד לומר הב הב כשהינו רואה כלב) אבקש לציין כי אנו גרים במדינה זרה , ובסביבתו נשמעות 3 שפות שונות, אנגלית , בולגרית ואנגלית. ובנוסף יש לו אח בן 4 , דבר שאמור להאיץ את יכולת הדיבור. בני החל ללכת בגיל 11 חודשים. אנא, הפנו אותי לאיש המקצוע המתאים. אודה לכם מראש,

בגיל שנה וחצי אבני ההתפתחות הקוגנטיבית מצופה שילד יאמר מספר מילים בודדות. מאחר ובנך מפותח מבחינה מוטורית היטב , הולך וכו' , הייתי מציעה לבצע בדיקת שמיעה ובמדיה והכל תקין להמתין עד לגיל שנתיים ובמידה ולא מפתח מילים נוספות מפנה אותו להערכה התפתחותי קוגנטיבית . - קלינאית תקשרות וכו'.

מנהלי פורום רפואת ילדים - הלל יפה