מודאגת,מחכה לתשובה בדחיפות,תודה.

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים - הלל יפה

29/05/2009 | 14:32 | מאת: sharon

יש לי ילדה בת 9 שנים בד"כ בריאה! בדיקת איסוף שתן של 12 שעות הוכיחה חלבון גבוה! מהגבולי... האם התוצאה קשורה לכך שיש לה זיהום\וירוס בשתן ולא בהכרח בכליות והאם לקיחת אנטיביוטיקה מס' פעמים בשנה יכולה לגרום לכשל חיסוני אצלה ולהופעת החלבון הנ"ל בשתן יש לה רגישות לפניצילין יש קשר???

לא הבנתי את הפרטים , האם זו בדיקה שגרתית או שאכן יש לה זיהום והיא מקבלת אנטיביוטיקה. דרושים פרטים מסודרים - ואעביר את שאלתך לנפרולוגית ילדים

31/05/2009 | 18:18 | מאת: sharon

ד"ר עדי קליין שלום רב! הילדה שלי לא נוטלת אנטיביוטיקה בשלב הבדיקות דובר על לקיחת אנטיביוטיקה מדי פעם במהלך השנה עקב מחלות ויראליות בגרון למשל....החשש שלי האם יכול להיות פגיעה כלייתית כלשהי או גם אפשרות לדלקת בדרכי השתן בגלל הופעת חלבון בשתן!

הופעת חלבון בשתן איננו סימן לדלקת זיהומית , הוא סימן לבעייה בתפקוד הפילטר - חשוב למדוד כמויות ובהחלט לבצע ברור נפרולוגי.

מנהלי פורום רפואת ילדים - הלל יפה