ירידה בשמיעה ונזלת כרונית

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים - הלל יפה

27/05/2009 | 12:04 | מאת: קרן

שלום רב, בתי בת השנתיים וחצי סובלת מזה 5 חודשים מנזלת כרונית, שיעול בלתי פוסק ומים באוזניים. לאחרונה גילו כי אף יש לה שקד שלישי. בתקופה האחרונה השמיעה שלה ירדה באופן משמעותי היא מתעוררת לעיתים תקופות בלילה והשינה שלה קלה ומלווה בנחירות. גם בשעות הערות שלה היא מחרחרת מאוד. המליצו לנו על ניתוח שקד שלישי וכפתורים באוזניים. 1. מה הם השלכות הניתוח ? 2. האם הירידה בשמיעה היא דבר הפיך? 3. האם הניתוח יפסיק את כל התופעות המתוארות ? 4. האם כדאי להמתין לתקופת הקיץ ואולי הנזלת תחלוף וגם המים באוזניים? 5. האם המים באוזניים נוצרו מכניסה של מים לאוזן באמבטיה,בריכה ופקקים באוזניים יכולו למנוע השנות הבעיה? 6. האם קיים טיפול להוצאת המים באוזניים מלבד ניתוח? המון שאלות,, אבל תשובות להם מאוד יעזרו לי בהבנת הנושא, בתודה מראש, קרן.

1. הניתוח הינו שכיח ביותר , אך כלכ פעולה כרורגית כרוך בהרדמה והשלכותיה 2. בהחלט ירידה בשמיעה שנובעת רק מהפרעה הולכתית כלומר בשל הנוזלים , ברגע שהם מוסרים היא בעלת הפיכות 3. הינתוח אמור לשפר משמעותית את הצטברות הנוזלים באוזן התיכונה שלעיתים נובעים מהשקד השלישי החוסם את ניקוס התעלות המנקזות את האזניים . אך לא בהכרח כי הכל יחלוף . 4. יתכן ובתקופה שבה אין זיהומים וריליים כגון הקיץ רוב הסימפטומים יחלפו - זה בהחלט תלוי במידת הירידה בשמיעה. מאידך , אם תמתינו ותכנסו שוב לעונת החורף לקראת הנויתוח יהיה קשה למצוא זמן בו לא תהיהי מנוזלת לקראת ההרדמה. 5. ממש לא - הנוזלים הינם פנימיים ועור התוף שלם. לא קשור כלל 6. ניתן לנסתו תרופתית ליבש את האזניים - אך כל עוד קיים שקד שלישי גדול ( לפי הנחירות) הם יצטברו שוב בעונות החורף.

מנהלי פורום רפואת ילדים - הלל יפה